Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding wordt in de eigen thuissituatie aangeboden. Wij bieden hulp aan mensen die onder andere graag zelfstandig willen (blijven) wonen, willen leren omgaan met financiën/gedragsproblemen, structuur willen in hun leven, hulp nodig hebben bij het vinden en behouden van een baan, steun willen bij het voorkomen van een terugval in een verslaving of criminaliteit. Ook bij andere persoonlijke doelen kan ProgresZorg ondersteunen.  

Psychosociale begeleiding

Samen onderzoeken we wat de kern is van uw psychosociaal probleem (combinatie van emotionele en sociale problemen die vaak leiden tot lichamelijke klachten) en vervolgens wordt een plan gemaakt voor het aanpakken van het probleem.

Omgang met gedragsproblemen

Inzicht krijgen in het gedrag, eventueel knelpunten en hoe hiermee om te gaan. Leren communiceren met anderen, omgaan met emoties en het voorkomen van recidive en (opnieuw) middelenafhankelijkheid wordt gecoacht. Door het evalueren van situaties op bijvoorbeeld school, werk of met vrienden kan onderzocht worden wat goed gaat en wat nog verbeterd kan worden.

Vergroten zelfredzaamheid

De begeleider onderzoekt samen met de hulpvrager welke vaardigheden hij/zij reeds bezit en welke vaardigheden versterkt kunnen worden, zodat de hulpvrager zich in dagelijkse bezigheden zelfstandig kan redden.

Zelfstandig wonen

Samen met de begeleider wordt onderzocht welke
vaardigheden verder ontwikkeld kunnen worden en wat er nodig is om zelfstandig te kunnen blijven wonen op een veilige manier.

Passende daginvulling

Het doel bij het vinden van passende daginvulling is het verkrijgen van dagelijkse structuur en bij het behalen/behouden van een gezonde dag- en nachtritme. Samen met een begeleider wordt een planning gemaakt en bewaakt.

Heb je een andere hulpvraag?

Heb je een hulpvraag die hier niet staat beschreven? Neem dan contact met ons op via het contactformulier onderaan onze website om je hulpvraag voor te leggen. Samen bespreken we de mogelijkheden. Bellen kan natuurlijk ook op 06-41768097.

Aanmelden of vragen?​

Vul het contactformulier in!