ProgresZorg biedt woontrajecten op een eigen locatie met een centrale ligging in de wijk Paddepoel, in Groningen. Het betreft een kleinschalige woonvorm met 7 woonplekken. Het doel van de trajecten is om de zelfredzaamheid en eigen regie dusdanig te vergroten, zodat uitstroom naar zelfstandig wonen in de toekomst haalbaar is. Onze missie is om samen te werken aan vooruitgang in de persoonlijke ontwikkeling, waarbij de hulpvrager de regie over het proces heeft en wordt ondersteunt door onze professionals.

Het woontraject is bestemd voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar oud, met een WLZ of WMO indicatie. Voor WLZ cliënten leveren wij de zorg op basis van modulair pakket thuis. Voor WMO cliënten leveren wij de zorg op basis van de indicatie Beschermd wonen met toezicht nabij en op afroep. De begeleiders zijn op meerdere momenten per dag aanwezig. 24 Uurstoezicht is hierbij niet van toepassing. Indien nodig, kan een bewoner 24 uur per dag een beroep doen op de bereikbaarheidsdienst. Wanneer noodzakelijk, kan een medewerker binnen 15 minuten ter plaatse aanwezig zijn. Aan de hand van een coachingsplan wordt onder andere gewerkt aan het verkrijgen van een duurzame dag invulling, structuur en het aanleren van vaardigheden.

De woonvorm bevindt zich in een nieuwbouw gebouw en bestaat uit 7 semi- zelfstandige woonruimtes. De woonruimtes hebben allen een eigen pantry, badkamer en wordt gestoffeerd aangeboden. Er ligt een pvc vloer, alles is geschilderd, behangen en voorzien van gordijnen. Kortom, het is instapklaar. Van de woonkeuken wordt gezamenlijk gebruik gemaakt. Huisdieren zijn niet toegestaan en het is een rookvrij gebouw.

Interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Manisha Ramlal, 06 49 92 91 28, info@progreszorg.nl